Team

Het Team van Vitamine Co bestaat uit de twee initiatiefnemers: Chantal Tuinier en Carmen Sjardijn. We werken ook regelmatig met gasttrainers.

Image
Chantal Tuinier

Het motto van Chantal:

'Wat je ook kunt, of droomt dat je kunt, begin er aan'.

Van kinds af aan ben ik altijd actief geweest in dans en beweging en heel veel buiten. Eén van mijn eerste herinneringen is dat ik met mijn oma yoga deed in een gymzaal. Iets wat in de jaren 70 zeker niet heel gewoon of bekend was om te doen. It runs in the family...

15 Jaar geleden is Yoga weer op mijn pad gekomen en heb ik er een docentenopleiding in gevolgd. Dat was de Poweryoga-opleiding bij Tonnie Goes en jaren na de opleiding heb ik nog les bij haar studio
Na mijn universitaire studie Bedrijfskunde "Organisatie & Strategie" ben ik bij de overheid gaan werken, de laatste decennia bij de gemeente Rotterdam als programmamanager. Dat vind ik echt super! Ik ben gek mogen geven. Daarnaast ben ik opgeleid in de yin-yoga, yoga-nidra en kinderyoga. Maar ook volg ik regelmatig workshops bij internationaal befaamde docenten. De yoga is mijn passie omdat het fysieke lichaam veel invloed heeft op het mentale leven, en andersom.

op Rotterdam omdat het multicultureel is en de mensen vaak een 'recht voor z'n raap' mentaliteit hebben.

Ik geef al vele jaren yogalessen en workshops in de regio Rotterdam aan volwassenen en kinderen. Ook organiseer ik met succes yoga-retreats in Spanje en Italië. Altijd met als doel om plezier te hebben in beweging en om anderen te helpen mentaal en fysiek meer rust en ruimte te geven.

Yoga geven is een mooie aanvulling in mijn persoonlijke leven, omdat ik met anderen actief kan zijn. Ik woon met veel plezier in Ommoord. Het is een vrij rustige wijk, je bent snel in de natuur, maar ook in de stad zelf. En nu we meer thuis werken en leven, vind ik het tijd worden dat deze buitenwijken, zoals in Ommoord, meer levendigheid krijgen en dat er veel leuk contact mogelijk is. Het mooie is dus dat Vitamine Co hier heel goed aan kan en wil bijdragen. En daar ga ik voor!

Image
Carmen Sjardijn

Het motto van Carmen:

'Met plezier bewegen en naar je werk gaan leidt vanzelf tot andere mooie resultaten'
.
Na mijn VWO had ik het liefst aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding willen studeren, maar niet gedaan en het werd toch een andere studie. De passie voor sport en bewegen is altijd gebleven en nu in combinatie met mijn werk als interim manager in het publiek domein. Ik begeleid workout groepen en individuen als beweegcoach/workout trainer. Mijn sport vakkennis met Fitvak A en B combineer ik met ruim 40 jaar ervaring als krachtsporter en judoka. Afgelopen jaar heb ik me verder verdiept in de leefstijl van individuen. Kwaliteit heb ik hoog in het vaandel. Daarom ben ik als beweegcoach/workout trainer en leefstijlcoach aangesloten bij het Kwaliteitsregister Fitnessprofessionals van NL Actief respectievelijk de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland.

Op mijn 38e ben ik gestart ik als interimmanager waarbij ik mij heb gespecialiseerd in verandertrajecten bij gemeenten en maatschappelijke organisaties. Nog steeds heb ik plezier om telkens in een andere keuken te kijken en ervan te leren. Ik heb hierin ook steeds meer aandacht voor de psychologische kant in de organisatie- en gedragsverandering van individuen en groepen. Daarnaast treed ik regelmatig op als change facilitator en dagvoorzitter.

Na een sabbatical jaar op Curaçao kroop mijn sportbloed op mijn 35e toch weer naar de wedstrijdsport, het powerliften. Ruim 15 jaar ben ik wedstrijdpowerliftster op internationaal masterniveau. Ik heb een mooie staat van dienst als 3-voudig Wereldkampioen en 5-voudig Europees kampioen.

In de wedstrijdsport wil ik voor de prestatie gaan, maar als beweegcoach vind ik het belangrijk dat mensen plezier hebben in het bewegen en blijven bewegen. Dit zetten we ook centraal binnen Vitamine Co.

Image